Merhaba sevgili arkadaşım,
Fazla yeşillikleri elde kurutmayı seviyorum. Özellikle markete her gittiğimde taze nane alırım salatama veya suyuma katabilirim. Her zaman büyüyor, bu yüzden onu bir kenara koyup unutuyorum. Evde bal değirmenimiz (kızım) olunca ve mutfakta birlikte vakit geçirmek hepimize iyi gelince hemen kuru nane ufaladık 😄💕
Naneyi yıkayıp demetler halinde asabilir ve 2-3 saat kuruduktan sonra kurumaya bırakabilirsiniz. Çarşafları tek tek ayırmakla uğraşmıyorum, sadece elimdeki desteyi ufalıyorum. Herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan kendi kendine kuruyan nane daha yeşil olur ve daha lezzetli kokar.
Elinizde ezilmiş nane varsa baharat öğütücüsünden alabilir, yoksa eleyerek baharat rafına doldurabilirsiniz.
Dikkat edin, bazen sapları yapışık olduğu için tamamen kurumayan yapraklarla karşılaşırsam asmayı açıp bir dakika kadar mikrodalgada ısıtırım.
Kalan sapları atmayın, instagramda bir takipçimin tavsiyesi üzerine yazıyorum. Bu saplar limon nane çayı yaparken çok tatlı 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Evde nane nasıl kurutulur? Tarif malzemeleri (aromasını kaybetmeden)
Evde nane nasıl kurutulur? Tarif (kokusunu kaybetmeden) nasıl yapılır?
Nane hazırsa yıkayın, kurumaya bırakın ve kuruması için asın veya kuruması için temiz bir kağıda veya bir beze yayın. Kuru naneyi elinizle ezin. Saplarını ayırın ve ufalanmış yaprakları bir baharat değirmeninden veya bir elekten geçirerek kavanoza geçirin. Nemden ve doğrudan güneş ışığından uzak bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]