Evde Beyaz Ketçap yapmak için erik ve domatesleri yıkayıp kurulayalım, kabuklarını soymadan iri parçalar halinde keselim ve bir tencereye koyalım.
Soğanı küçük küçük doğrayalım ve sirke ve su ile birlikte tencereye koyalım. Karışım kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte.
Her şey domates suyu ile pişirilmelidir.
O halde suyu ve malzemeleri blenderdan geçirelim. İnce bir elek üzerinde elimizle ezip süzgeçten geçirelim.
Damak zevkinize göre tuz ekleyerek karıştırabilirsiniz.
Katkısız ve koruyucu içermeyen ev yapımı doğal ketçapımız hazır.
Bu karışımdan bir su bardağı ketçap çıkar ve hazırlanması yaklaşık 15 dakika sürer. Izgara hamburger gibi yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi kahvaltıda serpme olarak da yiyebilirsiniz.
Deneyecek ve azaltacak olanlar için afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]