Evde patates cipsi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Evde patates cipsi yapmaya başladığımdan beri marketten cips almak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Tarif o kadar pratik ki arkadaşlarınız gelmeden veya sinemaya gitmeden yarım saat önce kolayca hazırlayabilirsiniz.

Elbette dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Bunlardan en önemlisi patates kızartması alımıdır.

Patates kızartmasını marketten satın alabilirsiniz (patates kızartmasının üzerinde yazıyor), ancak marketten patates satın alırsanız, satıcıya patates kızartmasını istediğinizi söylemeyi unutmayın.

Patates kızartması ince ve sert bir kabuktur. Yumuşak, kalın kabuklu patatesler iyi kızarmaz ve yağı emer.

Patatesleri resimde görüldüğü gibi soyucu kullanarak kolayca ince dilimler halinde kesebilirsiniz. Ne kadar ince olursa, o kadar iyi kızarır.

Bir diğer önemli özelliği ise bol yağ ve varsa kevgirli tava kullanmaktır. Bu tencereyi patates kızartması ve diğer patates kızartması için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Farklı boyutlardaki kızartma tavalarını marketlerde veya indirimli marketlerde uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Ev Yapımı Patates Cipsi Tarifi Malzemeler

    2 orta boy patates (kızartma için) Bitkisel yağ (en az 3 su bardağı) Tuz

Evde patates cipsi tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve yıkayın. Geniş ve derin bir kaba bol su doldurun, tuz ekleyin ve karıştırın. Soyduğunuz patatesleri resimde görüldüğü gibi soyucu yardımıyla ince ince dilimleyin. Patatesleri tuzlu suya atın ve kaseyi sallayarak yıkayın. Nişastasız patatesleri bir kevgir içine alın ve suyunu süzün. Yağı bir tavada ısıtın. Kızgın yağın içine süzülmüş patatesleri atın. Patatesleri sararana ve sertleşene kadar 1-2 dakika kızartın. Kızaran cipsleri kağıt havlu serili bir tabağa alıp yağını süzüyoruz. Ayakları tuzlu.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın