Ezme (Fıstık) Salatası – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar harika bir salata tarifi. Özellikle et yemeklerinin yanında sofralarınıza çok yakışacaktır. Gerçekten sakla ve yap derim. Sonuçta çok pratik bir şekilde organize edilmişler ve onları bulamıyorsunuz. Ekmeği bu lezzetle daldırmak büyük keyif verse de lezzetli ve hazırlaması kolaydır.

Anep Usulü Salçalı Salata tarifi için önce bir salatalığı alıp güzelce yıkayıp süzgeçe alıyoruz. yerine getirilmesini bekleyelim.

Domatesin ortasını alıp güzelce yıkayalım ve salatalığın yanına koyalım. Biberleri güzelce yıkayın, salatalık ve domatesin yanına koyun ve suyunun süzülmesini bekleyin. Tahtayı çıkaralım, kenarda bekleyen salatalığı kesip küçük küçük doğrayalım.

Makarna salatasının püf noktası küçük olmasıdır. Dilerseniz bu aşamayı hızlandırıp robot üzerinden geçebilirsiniz ben elimle serpmeyi tercih ettim.

Daha sonra doğru kaba doğradığımız salatalığı alıp kenarda bekleyen domatesi küçük küçük doğrayalım ve salatalık ile birlikte alalım. Biberleri de aynı şekilde keselim ve bekleyelim.

Sosu için uygun bir kapta ölçerek eklediğimiz nar suyu, su, tuz, karabiberi ekleyip iyice karıştırıp, kestiğimiz salatanın üzerine döküp güzelce karıştırıp servis edelim.

Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum. Yemeklerinizle özellikle et ve kümes hayvanları ile iyi gider. Güzel tadı bir kebap salatası gibi görünmeyecek. Sosun malzemelerini damak zevkinize göre azaltıp azaltabilirsiniz tercih sizin ama bu kadarı yeterli.

şimdiden en iyi dileklerimle canım

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın