ezogelin pirinci

Isoglin Pirinç Tarifi için Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 tatlı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı tuz (temiz)
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

ezoglin pilavı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağda kavurun.
  2. Doğranmış yenilebilir biber ve erişte ekleyin.
  3. Tereyağını ekleyin ve şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Ardından pirinç ve bulguru ekleyip biraz daha kavurun.
  5. Rendelenmiş domatesleri, baharatları ve suyu ekleyip karıştırın.
  6. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  7. Suyu çekilip piştikten sonra demlenmeye bırakılır.
  8. İsteğe göre servis edilir.

Kim deneyecekse eline sağlık.

Denediğinizde fotoğrafını benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

ezogelin pilavı tarifi

  • tatlı tarifi
  • ezoglin
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mercimekli bulgur pilavı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın