Bugün Masterchef Restaurant’ta birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. Falafeltarif, kamuoyunda merak uyandıran konu oldu. Peki en iyi falafel tarifi nedir? falafel nasıl yapılır? Falafel’in malzemeleri nelerdir? falafel nasıl yapılır? Falafel’in temelleri nelerdir?
Falafel nedir, hangi ülke?
Humus ve kanef gibi falafel veya tamiya, İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir ve şimdi Orta Doğu’da bir temel haline gelmiştir. Nohut börek veya fasulye ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılıp yağda kızartılmasıyla yapılır. En iyi meze olarak yenir.
Falafel için hangi malzemeler gereklidir?
2 yemek kaşığı tahin
4-5 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz veya kiş
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 büyük kase nohut
1 çay kaşığı kara biber
3 çay kaşığı tuz
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
Falafel nasıl yapılır? leziz
Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün temiz suda haşlayın. Kabukları alın ve makinede kabaca ezin. Çok fazla ezmemeye dikkat edin. Soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın. Nohutları soğan, sarımsak, maydanoz, un, kimyon, kırmızı biber, karabiber ve tuzla karıştırın. Son olarak tahini ekleyin ve karışımın birbirine yapışmasını sağlayın. Küçük toplar halinde yuvarlayın, hafifçe bastırın ve tepsiye dizin. Buzdolabında biraz dinlendirip yağlanmış tavada güzelce kızartın.
İçerik Tablosu
ilişkili
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]