Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi sanırım ilk kez 2014 yılında blogumda paylaşmıştım ama o zamanlar falafel burger köftesi olarak hazırlanmış 4 büyük köftem vardı. Tefal Actiflow blenderim çıkınca tekrar çırpıp makaralı bir video olarak sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle bu tarifte 2 su bardağı en az 12 saat önceden ıslatılmış nohut kullanıyoruz. Ben koçbaşı denilen bir çeşit nohut kullanıyorum. 1 bardak kuru nohutu ıslattığımda sabah 2 bardak su dolduruyor (ıslak ağırlık 280g). Yeşillik ve nohut ne kadar iyi kurutulursa kıvamı o kadar iyi olur.
Bir diğer önemli nokta da falafel’i kızartacağınız yağ, bu yağın derin yani bol olması gerekiyor. Bu nedenle küçük bir tencereye yağı koyup falafelleri en fazla 2-3 lü gruplar halinde pişirebilirsiniz. Hem boşa giden yağdan kurtulursunuz hem de saniyeler içinde pişen falafel toplarını daha çok kızartırsınız. (Aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz)
Bu tür tariflerde blender çok önemlidir. Actiflow Pro Extreme Blend’N Go Blender Seti – 1500W performansından çok memnunum. Geniş cam kasesi ve 4 bıçaklı çubuk başlığı ile topakları etkili bir şekilde dağıtmak ve malzemeleri pürüzsüz hale getirmek için idealdir. Mikser kafası tek bir yumurtayı çok hızlı ve zahmetsizce çevirebilir. Mutfakta hem iyi çalışmak hem de ortalığı karıştırmak istemiyorsanız kompakt bir blender setini tercih edebilirsiniz.
Bu tarif @tefalturkiye’nin katkılarıyla hazırlandı.
Aşk….
İçerik Tablosu
Falafel tarifi – Nohutlu köfte tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış) 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 tutam taze nane 1/2 çay kaşığı toz kimyon 1/2 çay kaşığı kişniş (ben çekirdeklerini ezip dilerseniz ekleyebilirsiniz) taze kullanın) 1/2 kırmızı biber Tatlı ½ çay kaşığı kabartma tozu Tuz 2-3 yemek kaşığı un (dolu) 1 tutam susam
Tahin sosu için:
- 2 yemek kaşığı tahin İsteğe bağlı 4 yemek kaşığı yoğurt İnce kıyılmış yeşil soğan, salatalık, kapya biber
Falafel Tarifi – Nohutlu köfte tarifi nasıl yapılır?
Nohutları süzün, kağıt havluyla iyice kurulayın ve blender kasesine koyun. Soğanı, sarımsağı, maydanozu, taze naneyi, tuzu ve baharatları ekleyip bu hamuru 4 parçaya ayırıp elinizle toplayıp köfte şekli verin ve hamur kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Un ve kabartma tozunu karıştırın. Susam tohumlarını ekleyin, karıştırın ve falafel karışımını buzdolabında bir saat bekletin. Gereken hamurdan aynı büyüklükte kesip elinizle yuvarlayın. Küçük bir tencereye bol miktarda sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Falafelleri 2-3’lü gruplar halinde çok kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Tüm sos malzemelerini karıştırıp sosla birlikte servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]