Fan Patlıcan Kebabı Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar 🤗 Akşamın enfes bir fotoğrafı ile davet sofralarınızı süsleyecek bir yemek fikri sunuyorum 💯👏

Fan Patlıcan Kebabı Tarifi İçin;

Patlıcanın sapını kesip ortadan ikiye keselim, yanlarına tahta kaşık koyalım, bıçakla kesmeden her iki yanında 5-6 parça keselim ve patlıcanların diğer yarısını keselim. aynı şey onları tuzlu suda bekletmek için de geçerlidir.

Bu arada yemek için soğanı doğrayalım ya da soğanı ve sarımsağı doğrayalım ve kıymanın içine karıştıralım. Yağı, baharatları ve tuzu ekleyip ovalım.

Suda bekleyen patlıcanları süzüp doğrayalım, kıymadan ayıralım ve bir tepsiye alalım.

Domates salçasını hazırladıktan sonra üzerine dökün, 180 derecelik fırında pişirme kağıdıyla örtün, biraz buharla pişirin, ardından kağıdı alıp hafif kızarana kadar pişirin ve pirinç pilavı ile servis yapın. .

Fan Patlıcan Kebabı hazır.

Deneyenlere afiyet olsun 😋👌🏼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın