Merhaba sevgili arkadaşım,
Yazın en sevdiğim zeytinyağlı yemeği kırmızı fasulye yahnisi. Toz haline gelmeyecek kıvamda pişirilirse, suyu koyulaşır ve bir gece buzdolabında dinlenirse kapalı diyorum.
Fasulyeleriniz ne kadar taze olursa olsun biraz geç pişer. Bu nedenle ön pişirme işleminden geçiyoruz. Sonrasında havuç ve patates için pişme süresi eşit olduğu için malzemeler fazla pişip ezilmez.
Kırmızı Fasulye Ezmesi ve Etli Taze Kırmızı Fasulye Yemeği gibi tariflerime linklerden ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Fasulye çorbası tarifi malzemeleri
- 300 gr taze barbunya 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 1 büyük soğan 2 diş sarımsak 1 su bardağı rendelenmiş domates ½ çay bardağı zeytinyağı tuz maydanoz toz şeker Fasulyeleri haşlamak için 3 su bardağı su (1 litre sıcak su)
Fasulye yahnisi tarifi nasıl yapılır?
Fasulyeleri 10-15 dakika haşlayın. Yemeklik için domatesleri rendeleyin, sarımsak ve soğanı doğrayın. Patatesleri ve havuçları soyun ve küpler halinde kesin. Tencereye zeytinyağını koyun, tuzu ve şekeri ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar karıştırın. Havuçları ekleyin ve orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Soğanlar pembeleşince sarımsak ve domatesleri ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Patates ve fasulyeyi karıştırın. Suyu ekleyin ve su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynayınca kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen fasulyeleri ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Maydanozu bol suda yıkayıp ince ince doğrayın ve yemeğin üzerine serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]