Fasulye ve Et – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Zeytinyağlı fasulyeyi hepimiz severiz. Özellikle mevsiminin enfes domateslerinden yapılan ve bir gece buzdolabında dinlendirildikten sonra taze maydanozla servis edilen barbunyanın tadına doyum olmadı.

Bu yaz çok fasulye pişirdim ama geçen hafta bir değişiklik yaptım ve ilk defa et denemeye karar verdim. Etli ve sulu yemekleri sevmeyen bir tip olarak biraz tavrım olsa da barbunyanın etli halini çok beğendim.

1 kilo taze barbunya ayıklandığında 480-500 gram kırmızı barbunya çıkıyor. Bu, diğer malzemeler eklendiğinde büyük bir kase yemek için yeterlidir.

Bu kez eti hazırlamak istediğim için buzluğa baktım ve 70-80 gr kuzu kuşbaşı gördüm. Yemeğe eklemenin çok az olduğuna karar verdim ve yaklaşık 120 gr kıyma aldım. Evde ne varsa kullanabilirsiniz ama hazırladığınız şekilde de kullanabilirsiniz çünkü yemek pişince eti lokum gibi oluyor. Bu nedenle kıymanın çabuk piştiğini, kıymanın çok geç kaldığını düşünmenize gerek yok. Kıyılmış etin pişme süresi fasulyenin pişme süresi ile hemen hemen aynıdır…

Tabii fasulyede olduğu gibi biraz cacık biraz pirinçle mükemmel bir lezzet oluşturuyor.

Aşk…

Fasulye püresi tarifi için malzemeler

    500 gr taze barbunya 200 gr dana kıyma veya kıyma 2 orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 orta boy domates 2 yeşil biber 1 kırmızı biber 5 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber

Et ve fasulye tarifi nasıl yapılır?

Fasulyeleri ayıklayın ve bir suda yıkayın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Domatesleri isteğe göre küp şeklinde doğrayın veya isterseniz rendeleyin. Biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alın. Soğanı ve sarımsağı ekleyin ve 2 dakika soteleyin (hafifçe kızarmasına izin verin). Etleri tencereye alıp suyunu salana kadar soteleyin. Suyunu çeken etlerin üzerine domates ve biberleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Fasulyeleri ekleyin, bir-iki kez karıştırın, ardından iki parmakla yemeğin üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Fasulyeleri kapağı kapalı olarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın