Fasulye ve Kuzu – En Sevdiğim Yemekler

Bu üç menüyü sevmeyen var mı? Şimdi pilav sade olmalı diyenleri duyuyorum. Sekmeyi kırdım ve kuzu ve kırmızı fasulyeli domatesli pilav pişirdim. Çünkü seni çok seviyorum

Organik Kuru Fasulye (Niğde’den)

Akşamdan suda bekletip sabah kaynatıyorum. Organik olması beni biraz rahatsız etti. Kalın kabuklu ve az pişmiş bir fasulyedir. Kaynattıktan sonra mümkün olduğunca çıkarmaya çalıştım. Ama tadı gerçekten çok güzel 👍

Kabul edelim, güzel olmak kolay değil.

Haşlanmış fasulyeleri döktüm ve tencereden büyük bir soğan alıp pişirmek için doğradım. Kuzu kemiğiyle pişirmeyi bıraktım.

Piştiğinde kemiklerinden ayırıp yeşil biber, domates (tatlı biber, biber) ekleyip iyice pişirdim ve sıcak su ekledim.

Daha sonra kuru fasulyeyi ekleyip suyunu ilave ediyorum. Bu şekilde suyu aynı hale gelene kadar kısık ateşte kaynattım.

Ev yapımı turşularımızla pirincimiz kışın vazgeçilmezi oldu.

Kuzulu Fasulye hazır.

Keyfini çıkarın 😍😍😍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın