Aslında o da yoktu 😄 buzdolabında barbunya ve enginarlı humus tarifimde onun adından bahsederken
Olaylar kendiliğinden gelişti. İlk defa 5 yıl önce paylaşmıştım. Bu sefer elimdeki domateslerle servis ettim.
Enginarların haşlarken beyaz kalmaları için içine limon sıkın ve limon kabuklarını atın.
Kolay ama çok lezzetli bir tarif. mutlaka denemeliyiz❤️
Aşk…
İçerik Tablosu
Deniz börülceli enginar yemeği tarifi için malzemeler
4-5 kase enginar Bir demet kuru fasulye 1 limon 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 biber veya domates 2 diş sarımsak
Deniz börülcesi tarifi ile enginar yemeği nasıl yapılır?
1. Soyulmuş enginarları içine bir limonun suyu eklenmiş suda 10 dakika haşlayın. (Çatalı kolayca takarsanız sorun olmaz.)
2. Haşlanan enginarları süzgeç yardımıyla alıp servis tabağına alın.
3. Deniz börülcelerini enginarları haşladığınız suda 10 dakika haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri süzün ve hemen soğuk suya atın.
4. Suda soğuttuğunuz çekirdekleri süzün ve tek tek alttan kenara doğru çekerek çıkarın.
5. Tüm börülceler bittiğinde kaseye sıkın. Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
6. Satın aldığınız deniz börülcesi ve enginarları servis tabağına alıp servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]