Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta sonu kahvaltıda Türk ve Lübnan yemekleri sunan güzel bir kafeye gittik. Fette adlı lezzetli bir salatayı tatma şansım oldu. O kadar çok beğendim ki pazar günü evde yapmaya karar verdim. Feta yemeğini hazırlarken uzun zamandır aklımda olan Fetuş Salatasını hazırlama fırsatı buldum.
Fattoush, fattoush, fattoush veya fattoush gibi birçok adla anılan bu salatanın en önemli özelliği kızarmış lavaş içermesidir. Pide de denir ama lavaştan yapılır ve doğuda özellikle Mardinliler tarafından yapılır. Bunun için tortilla (yuvarlak lavaş) kullanmak yerine lavaş fırından yeni çıkmış lavaş kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu lavaşları kızartmak yerine fırınlayıp kurutsam ne olur diye sorabilirsiniz. Üzerine biraz fırçalayıp fırında çıtır çıtır yapabilirsiniz ama en lezzetli görüntüsü için mutlaka kızartmanızı tavsiye ederim.
Bu hafta sizlerle fette tarifimi de paylaşacağım. Tablo tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Videolu açıklama:
YouTube sayfamı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fattoush salatası tarifi malzemeleri
- 1 lavaş 1 salatalık 4-5 çeri domates 1 küçük soğan 1 büyük tutam maydanoz Nar ekşisi Sumak pekmezi Zeytinyağı Tuz Beyaz peynir
Şişman salata tarifi nasıl hazırlanır?
Lavaşı küçük üçgenler halinde kesin, yağda kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın. Kiraz domatesleri 4 parçaya bölün. Salatalıkları uzunlamasına 4 parçaya kesin ve iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Maydanozu iri iri doğrayın. Nar ekşisi, sumak pekmezi, limon suyu ve zeytinyağını biraz tuz ekleyerek karıştırın. Kızaran lavaşın bir kısmını servis tabağına alın ve üzerine doğradığınız salata malzemelerini ekleyin. Biraz lavaş ekleyin ve karıştırın. Son olarak üzerine beyaz peynir serperek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]