Kuru fasulyeleri bir gün önceden yıkayıp suyunu döküp tencereye alıyoruz. Ertesi gün kaynamaya bırakıyoruz, biriken köpüğü alıp 10 dakika kaynatıyoruz.
Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı bir kaseye alıyoruz.
Zeytinyağı, tuz, küp şeker ekleyin ve soğan yumuşayana kadar kızartın.
Haşlanmış fasulye, bir yemek kaşığı un ve 1)2 limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz, yeterince su döküp pişiriyoruz.
Düdüklü tencerede 15 dakika, normal tencerede 25 dakika. pişiriyoruz
Haşlanmış iri fasulyeleri blenderda pürüzsüz hale gelene kadar el ile öğütüyoruz.
İnce dereotu serpin ve kırık baklaların yarısını karıştırın.
Kalıp olarak kullanabileceğiniz bir kabı sıvı yağ ile yağlayıp içine iri fasulyeleri koyuyoruz.
Hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
En az 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Servis tabağına ters çevirip üzerine kıyılmış dereotu dökün.
servis edip kesiyoruz
Küçük kalıplarda ihtiyacınıza göre baklava dilimleri yapabilirsiniz.
Keyfini çıkarın 😋.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]