Fava – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Uzun bir aradan sonra Ayvalık’ta bir gece geçirmek, Kunda’nın eşsiz tapaslarını tatmak, geceleri denize karşı huzuru ve sessizliği kucaklamak çok keyifli.

Cunda Adası hayatınızda en az bir kez mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Mutfağının zenginliği kadar tarih kokan harika sokaklarında yürümeli, geçmişin mis kokulu kokusunu içinize çekmelisiniz.

Konda mutfağının en güzel örneklerinden biri olan fava, ot yemeği, lor böreği, soya soslu dil balığı, cheddarlı kidunya, pakanga böreği ve tabii ki kabak çiçeği dolmasını mutlaka denemelisiniz. Balıktan bahsetmiyorum bile 🙂

2000 yılında çektiğim fotoğrafların bir kısmını editleyebildim. Conda’nın mutfağına dair her tarifin bir kısmını sizlerle paylaşacağım. Aşk…

Fava tarifi malzemeleri

4 su bardağı kuru fasulye
12 su bardağı zeytinyağı (1 çubuk 1 su bardağından azdır)
2 orta boy soğan
2 merkez ada
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Yarım demet dereotu

Fava tarifi nasıl yapılır?

1- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve bir gece önceden ılık suda bekletin.
2- Soğanları ve havuçları soyup iri iri doğrayın.
3- Geniş bir tencereye soğanı, sarımsağı, havucu ve süzülmüş fasulyeyi koyun. Tencereye zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin.
Tencereye 4 ila 8 bardak su ekleyin ve orta ateşte (kapağı kapalı olarak) yumuşayana kadar pişirin.
5- Haşlanıp süzülmüş fasulyeleri blenderdan geçirin ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
6- Geniş bir kase baklayı streç filmle kaplayın ve servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
7- Biraz limon suyu ve zeytinyağı ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın