Fellah Köfte (Kaşık Çırpma Kaşık Bitti)

Fellah Köfte tarifi için önce bulguru derin bir kaba alıp üzerine sıcak su döküp streç film ile kapatalım. Suyu emmesi ve şişmesi için 20-25 dakika bekletin.

Hazırlanan bulgurun üzerine salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım, ardından unu ekleyip tekrar karıştıralım.

Son olarak yumurtayı kıralım ve macun kıvamına gelene kadar iyice çırpalım. Köfteleri yaparken elinize yapışmaması için yanınıza bir kap su almayı unutmayın.

Fındık parçalarını alıp elimizle saralım, şekil verelim ve un serpilmiş tepsiye dizelim.

Hazır olan köfteleri tuzlu sıcak suya koyalım. On beş yirmi dakika sonra suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca alıp süzüp derin bir kaba koyalım.

Sosu için tereyağını bir tavada eritelim, salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım, ayırdığımız suyu dökelim ve kaynayınca altını kapatalım.

Sarımsaklı yoğurtla servis ettim çok güzel oldu.

Hazırladığınız et yemeklerinin üzerine sosu dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın