medyauzmani.com

Buzdolabında Taze Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Çok işinize yarayacak bir tarif, kışın fasulye hariç malzemeleri bir tencereye koyup hazırlayın.

Fasulyeleri buzdolabından çıkarıp, çözülmeden tencereye atıp suyunu ilave edip en fazla 30 – 35 dakika sonra sofraya getirebiliriz. Afiyet olsun.

Şimdi tarifime geçelim. Fasulyeleri ayıklayıp istediğimiz büyüklükte kırıyoruz ve ıslatıyoruz.

Bu arada yeşil biberi yıkayıp serpin.

Kapya biberi yıkayıp içini temizliyoruz, kesiyoruz, sivri biberin yanına koyuyoruz, domatesleri yıkayıp kurutuyoruz ve iri küpler halinde kesiyoruz.

Tencereye zeytinyağı koyup biberleri kavuruyoruz bu sırada fasulyeleri yıkayıp yarısını tencereye ilave edip karıştırıyoruz.

Domatesleri tencereye alıp tekrar karıştırıyoruz ve kalan fasulyeleri ekleyip karıştırıyoruz.

Ocağı kapatın, kapağını kapatın, ara sıra yavaşça karıştırın ve fasulyeler yeşile dönünce ocağı kapatın ve fasulyeleri çevirin. Geniş bir tepsiye döküp ara ara karıştırıp soğumasını bekliyoruz.

Evdeki insan sayısını gören poşetlere koyuyoruz, havasını ve otu alıyoruz, bağlayıp buzdolabına koyuyoruz, kışın güzelce yiyoruz.

Sağlık. bal şeker….

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın