Evlenmeden önce hiç kurabiye yapmamıştım ve ilk yaptığım kurabiye daha dün gibi aklımdaydı 🙂 Tuzlu kurabiye yaparken birkaç kez yapabilir miyim diye düşündüm, hatta biraz korktum. Şimdi anlıyorum ki, basit kurabiye hamuru yapabilirseniz, yüzlerce hatta binlerce çeşit kurabiye yapabilirsiniz.
İçine margarin, sıvı yağ, mahlab, sirke, tuz veya şeker ekleyip farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Henüz kurabiye yapmaya cesaret edemediyseniz bu tarifle başlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Dersler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin 2 yumurta (1 yumurta sarısının üzerine bulanmış) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı sirke 4 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı kuru fesleğen (yaklaşık 4-5 su bardağı su) un, siyah süslemek için kimyon
yapılışı:
İlk olarak 3 su bardağı unu yoğurma kabına alıp ortasını elinizle çukurlaştırın. Unun orta kısmına margarin ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamuru yoğururken un eklemeye devam edin ve bisküvi hamurunuz yoğurma kabından ayrılıp pürüzsüz bir kıvama (kulak memesi) gelene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız hamuru biraz un serpilmiş tezgaha alıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıyoruz. Bir kurabiye kalıbıyla istediğiniz büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bisküvilerin üzerine yumurta sarısı sürün. Kurabiyelerin üzerini çörek otu ile süsleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]