Fincanlarda muhallebi dondurmalı kadayef – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Muhallebinin tadı ve kokusu beni hep çocukluğuma götürür. Bizim insanımız muhallebiyi un veya nişasta ile değil, pirinç unuyla yapardı. Ben bu geleneği bozmadım ve bozmaya devam ediyorum.

Annem ve anneannem muhallebiyi pişirince biraz lapa lapa oldu ve üzerine tarçın serpilip sıcacık elimize bastırıldı. Zaman geçtikçe yemek pişirme işine daha fazla ilgi duymaya başladım, muhallebide pirinç unu kalsa bile görüş değişti.

Bazen portakal jöleli, bazen kadayıflı, bazen güllaçlı çoğu kişinin burun kıvırdığı muhallebimiz hem şık hem de lezzetli oldu.

Bu sıcak günlere alternatif olarak üzerine dondurma sürüldüğünde bence harika bir yaz tatlısı oldu.

Aşk…

Kadayıf dondurma küpleri ile miktarları

    200 gr ipek kadayıf 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi tozu

Muhallebi hazırlamak için:

    4 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 paket vanilin 5 yemek kaşığı pirinç unu Her servis bardağına 1 yemek kaşığı limon, böğürtlen, vanilyalı dondurma

Qadayef tarifi dondurma küpleri nasıl hazırlanır?

Kadayıfı buzluğa koyun ve sertleşmesini sağlayın ve elinizle kırın. Dilerseniz keskin bir bıçakla da doğrayabilirsiniz. Tereyağını teflon tavaya alın. Kırılmış kadıfı ilave edip orta ateşte rengi dönene kadar kavurun, ardından antep fıstığını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Muhallebi malzemelerinin hepsini tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kenara ayırdığınız muhallebinin yarısını kuplara paylaştırın ve üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi eşit şekilde yayın. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine eşit şekilde serpiştirin. Şekeri oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat buzdolabında oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bekletin. Dondurma ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın