medyauzmani.com

Fındık Şekerpare Tarifi – Tatlılarım

Fındıklı Şeker Pare tarifi için 10 fındığı mutfak robotunda toz haline gelene kadar öğütüyoruz.

Sıcak margarini veya tereyağını bir kaseye alın.

1 adet 2 yumurtanın sarısını yıkamak için ayırıyoruz.

Kaseye başka bir yumurta ekleyin

İrmik, esmer şeker, 2 yemek kaşığı fındık unu ekliyoruz.

Soda ve vanilyayı koyup elimizde iyice çalkalıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın

Hamurdan iri fındık parçaları alıp elimizle sarıyoruz ve yarısını İzmir köftesi şeklinde tepsiye diziyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz

Fındıkları halkaların üzerine koyup bastırıyoruz.

Eti çatal yardımıyla hazırlıyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Fırına tuz koyduğumuzda 3,5 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı suyu bir kavanoza koyup 1/2 limonla kaynamaya bırakıyoruz.

Bir kaşık yardımıyla şeker ve suyu iyice karıştırın. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte tuzu pişene kadar kaynatıyoruz.

Fırından çıkan sıcak şeker ateşinin üzerine sıcak su döküyoruz.

Suyu iyice eriyince üzerini hindistan cevizi ve yeşil fıstık tozu ile süslüyoruz.

Fındık pare şeker hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın