Fındıklı cevizli ballı ezme tarifi için gereken malzemeler ve tarifin adımlarını sizlerle paylaşıyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı ceviz
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı bal
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Tarifin Yapılışı
- Fındığı ve cevizi rondoya koyalım.
- Randodan bir iki el çekelim
- Çekilen fındık ve cevize sırasıyla malzemeleri ekleyelim.
- Önce yağ ekleyip bir el çekelim
- Vanilin, bal ve tuzu ekleyip bir daha çekelim.
- Pürüzsüz bir kıvama geldiği zaman cam kavanozlara paylaştırın.
- İstediğiniz zaman kahvaltıda çıkarıp kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Niksarlı chef Mert Diş
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]