fındıklı lahmacun tarifi

Ev Yapımı Fındık Lahmacun Tarifi için kuru mayayı ılık suda eritin.

10 dk. canlanmasını bekleyin.

Daha sonra şeker, tuz, süt ve yumurta ve mayalı suyu karıştırıp unu azar azar ilave edin.

Yumuşak bir hamur olunca iki saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru cevizden biraz daha küçük toplar halinde yuvarlayın.

Lahmacun çamuru için soğan, sarımsak, biber ve domatesi robotta öğütün ve bir kaseye dökün.

Bir bıçakla maydanoz serpin.

Salça, tuz ve isot ekleyin ve iyice karıştırın.

Beze hamurunu oklava ile küçük ve ince olacak şekilde açın.

Üzerine lahmacun çamuru sürün.

Fırını 220 dereceye getirin ve hamurunuz altın rengi olana kadar pişirin.

Tepside 6 adet, onları üç kez döndürüyorum. 18 parça yaptım.

İpucu: Hamurunuzun yanmasını önlemek için pişirirken daima karıştırın.

Ev yapımı Fındık Lahmacun hazır.

yemek ister misin 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın