Dünyanın en pratik pişirme yöntemlerinden biri olan fırın poşeti pişirme çok basit bir formülden oluşuyor.
Bir torba ekmek + tavuk + baharat + yağ = lezzetli bir yemek
Elbette bu formüle farklı değişkenler eklemek tamamen sizin zevkinize ve yeteneğinize kalmış. Soğan, sarımsak, çeşitli sebzeler veya hazır soslar kullanabilirsiniz.
Fırın poşetinin tavuk pişirmede iki önemli avantajı vardır. Biri, tavuğu buzla fırına koysanız bile daha hızlı pişmesini sağlıyor. İkinci avantajı tavuğun yağında ve suyunda kalarak tavuğu kurutmadan pamuk gibi yumuşatmasıdır.
Kısa sürede lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için ideal bir yardımcı. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Son olarak kullanacağınız eti daha hızlı pişirmek için but biftek tercih edebilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Fırın poşetinde tavuk but tarifi için malzemeler
- 4 Biftek Bacak 1-2 yemek kaşığı salça 1 diş ezilmiş sarımsak Kekik Biberiye Kurutulmuş reyhan Karabiber Tuz Zeytinyağı 1 su bardağı konserve mantar
Fırın poşetinde tavuk but tarifi nasıl yapılır?
Geniş bir kaba birer kaşık salça, ezilmiş sarımsak, kekik, biberiye, kuru fesleğen, kırmızı biber, karabiber, tuz ve zeytinyağını koyup iyice karıştırın. Tavuğu fırın poşetine alıyoruz üzerine hazırladığınız tüm sosu döküyoruz ve mantarları ekliyoruz. Poşetin ağzını kapatın ve elinizle ters çevirin tavuğun sosa bulanmasını sağlayın. Tamamen karıştığında tabaktan veya fırın tepsisinden aldığınız poşeti çatal yardımıyla 2-3 kez delin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Nar gibi olacak ama daha çok kızarmak isterseniz pişen tavuğu poşete bölüp fırının ızgarası açıkken 5 dakika daha kızartabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]