Fırında Akoka Tavuğu – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Evdeki malzemelerle pratik tarifler yapmayı sevdiğimi bilirsiniz. Kır evi için ucuz bir soba fırın aldım. Fırınla ​​ilk deneyimim Acoca Pratik Tavuk oldu. Eskiden herkes akakayı evinde yapardı ama artık marketlerden alabiliyoruz. Kendiniz yapmak isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Hazır alıp deneyeceğim diyenler çarşıdan da alabilirler.

Bu tarifi fırında açık pişirdiğim ve kurumasını istemediğim için tavuk but kullanıyorum. Fırın poşetinde pişirmeyi düşünüyorsanız göğüs veya but da kullanabilirsiniz. Önemli olan etin kemiksiz olmasıdır.

Gerisi akasya ve zeytinyağı, ayrıca ekstra lezzet için kıyılmış sarımsak ve soğan ekliyorum. Hangi malzemeleri ekleyeceğiniz tamamen damak zevkinize bağlıdır.

Bence mantar ve çeri domates de çok güzel olabilir. 200 derecede iki tarafı da kızarana kadar pişirdim.

Gelecek hafta Kurban Bayramı için hazırlayabileceğiniz tariflerin bir listesini yapacağım. bizi izlemeye devam edin 🙂

Aşk…

Fırında Acucale Tavuk Tarifi Malzemeler

    500 gr kemiksiz tavuk budu 3 yemek kaşığı akasya 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy sıcak beyaz soğan veya tatlı yeşil biber 2 diş sarımsak Tuz Karabiber

Fırında Acucale Tavuk Tarifi nasıl yapılır?

Tavuğu yıkayın ve kağıt havlularla kurulayın. Soğanı ve sarımsağı iri iri doğrayın. Zeytinyağını bir kapta karıştırın. Bu karışımı etin üzerine yayın ve tuz ve karabiber ekleyin. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın ve etleri tepsiye dizin. Tepsiye soğan, biber ve sarımsağı serpin. 200 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın