20 dak.
Hazırlama Süresi
10 – 12 adet
Kaç Kişilik
En sevilen yemeklerimizden biri olan biber dolmasını ilk kez fırında denedim. Sonuç gerçekten çok başarılı. Dolmayı sevmeyene bile sevdirecek cinsten bir tarif. Buyrun nefis mi nefis fırında biber dolması tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılışı.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 10 – 12 adet dolmalık biber
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet irice kuru soğan
- 2 – 3 diş sarımsak
- 1 buçuk su bardağı bulgur (isterseniz pirinç de kullanabilirsiniz)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Sumak
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Sos için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı kuru nane
- 4 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
Fırında Biber Dolması Tarifi
1. Dolmalık biberlerin üst kısımlarını düz bir şekilde kesin. İçindeki çekirdekleri temizleyin. Kapak olarak kullanacağınız için bir kenarda bekletin.
2. Kıymayı genişçe bir kaba alın.
3. Kuru soğanı soyun, yemeklik doğrayın ve kıymaya ekleyin.
4. Dereotu, maydanoz ve sarımsakları ince ince doğrayın ve bu malzemeleri de kıymaya ekleyin.
5. Ardından salçaları, bulguru, zeytinyağını, suyu, baharatları ve nar ekşisini ekleyin ve güzelce karıştırın.
6. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Daha sonra bir kenarda beklettiğiniz biberlerin kapaklarını dolmaların üzerine kapatın.
7. Sos için listelediğim malzemeleri bir kasede karıştırın.
8. Hazırladığınız sostan fırın kabına 8 – 10 yemek kaşığı koyun.
9. Doldurduğunuz biberleri kabın içine dizin.
10. Artan sosun tamamını dolmaların üzerine gezdirin.
11. Önceden 190 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kapalı şekilde 1 saat pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]