İçerik Tablosu
Fırında çipura tarifi malzemeleri
2 esprime
2 orta boy patates
1 büyük soğan
5-6 adet çeri domates veya normal domates
zeytin yağı
tuz
karabiber
1 fırın poşeti
HAZIRLAMA:
Balığınızı temizleyin ve üzerine derin bir çizik atın. Temiz balıklar yıkanıp kurutulduktan sonra içine ve dışına zeytinyağı sürülür, tuz ve karabiber serpilir.
Soğanı soyun ve halkalar halinde kesin. Patatesleri soyun ve uzunlamasına ikiye bölün. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Hepsini karıştırın, biraz yağ gezdirin ve tuz ve karabiber serpin.
Sebzelerin yarısını pişirme torbasına yayın. Üzerine iki balık koyun. Kalan sebzeleri balıkların üzerine dizin. Torbanın ağzını kapatın ve bıçağın ucunu birkaç yerine sokun. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200°C fırında pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]