Fırında: kaşar peynirli karnabahar
Bu brokoli ve karnabahar tarifi için gerekli malzemeler;
- 1 küçük karnabahar
- 1 orta boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 6-7 dal maydanoz (isteğe bağlı)
- 6-7 dal dereotu (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tuz şeker
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı nane tozu
- 100 gram çedar peyniri (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı yağ
Karnabahar haşlama tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle karnabaharı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar 25-30 dakika haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharı süzüp 15 dakika soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan karnabaharı çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezelim.
- Yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar karıştırın.
- Yağlı kağıt serelim fırın tepsisine.
- Ardından hazırladığımız karnabahardan bir kaşık alıp yağlı kağıt üzerine alıp yuvarlak şekil verelim.
- Karnabahar tamamen bitene kadar bu işlemi yapalım.
- 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirip fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim. 3-4 dakika daha pişirelim.
- Unlu mamüllerimiz servise hazır.
Herkesin tadını çıkarın.