Fırında: Karnabahar ve karnabahar krep tarifi



Fırında: kaşar peynirli karnabahar

 

Bu brokoli ve karnabahar tarifi için gerekli malzemeler;

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 6-7 dal maydanoz (isteğe bağlı)
  • 6-7 dal dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tuz şeker
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane tozu
  • 100 gram çedar peyniri (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı yağ

Karnabahar haşlama tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle karnabaharı bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar 25-30 dakika haşlıyoruz.
  • Haşlanan karnabaharı süzüp 15 dakika soğuması için kenara alalım.
  • Soğuyan karnabaharı çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezelim.
  • Yumurta ve unu ekleyip iyice karıştırın.
  • Ardından maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar karıştırın.
  • Yağlı kağıt serelim fırın tepsisine.
  • Ardından hazırladığımız karnabahardan bir kaşık alıp yağlı kağıt üzerine alıp yuvarlak şekil verelim.
  • Karnabahar tamamen bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirip fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim. 3-4 dakika daha pişirelim.
  • Unlu mamüllerimiz servise hazır.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın