Fırında kırmızı pancar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Pancar çorbası tarifimde kırmızı pancara duyduğum derin duygulardan bahsetmiştim.

Kırmızı pancarın tadı başka hiçbir şeye benzemez bence ama çoğumuz için kolay kolay sevmedikleri bir lezzet.

Garip gelebilir çünkü yiyenlerin damak tadında topraksı bir tat bırakır ki bu kök olduğu düşünülürse gayet normaldir. Pancarın eşsiz tadı bana inanılmaz keyif veriyor. Sanırım sadece “dünyanın tadı” olarak tanımlayabilirim.

Pişmiş pancarın şekerini ve rengini ortaya çıkarması bir mucize gibi sanırım… Belki de bu yüzden turşuları, salataları ya da çorbaları severim.

Hazırladığınız fırınlanmış kırmızı pancarı dilimledikten sonra rendelenmiş keçi peyniri ile servis edebilirsiniz.

Size tavsiyem pancarları çöpe atmak yerine eşsiz lezzetinin tadına varmanızdır.

Aşk…

Fırında pancar tarifi malzemeleri

    4 kırmızı pancar ½ çay bardağı varsa zeytinyağı 2 dal taze kekik veya 1 dal dağ kekiği 1 dal taze biberiye veya 1 dal kuru biberiye 2 diş sarımsak

Fırında kırmızı pancar tarifi nasıl yapılır?

Pancar saplarını kesin, yıkayın ve kurulayın. Pancarları fırın tepsisine alıp üzerine zeytinyağı gezdirip baharat serpiyoruz. Fırın tepsisini folyo ile kaplayın ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pancarları fırından çıkarmadan önce bir çatalla kontrol edin. (Çatal veya bıçak kolayca deliyorsa pişmiş demektir) Pişen pancarları ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan pancarların kabuklarını soyup dilimleyin ve dilediğiniz garnitür ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın