Fırında kolay patlıcan kebabı

Patlıcanların kabukları soyulur ve acılığını gidermek için tuzlu suda bekletilir.

Bu sırada soğan, sarımsak, biber rondodan geçer.

Kıyma, karabiber, karabiber, kimyon, tuz ekleyin ve yoğurun.

Patlıcanlar sudan çıkarılır ve birkaç kez yıkanır.

Patlıcanın üzerine yan kesimler yapılır (tam kesmiyoruz, patlıcanın altını bırakıyoruz)

Kıymanın içinden alınıp patlıcanın ortasına konur ve kredime yatırılır.

Patatesler soyulur ve doğranır.

Patateslerin arasına kıymalı hamur konur ve birbirine yapışır.

Kredimde dizilmiş patlıcanların arasına konmuşlar.

Sosu için; salça, tuz eklenir ve sıcak su ile açılır.

Kebabın üzerine sos dökülür ve aralarına doğranmış domates ve biber konur.

Pişirme kağıdı suyla ıslatılır ve ateşimin üzeri kapatılır.

200°C fırında üstü kapalı olarak yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Bir fırın tepsisine alın ve patlıcanın üzerine biraz tereyağı ekleyin ve kapaksız pişirin, patlıcan ve patateslerin üstü kahverengi ve yumuşak olana kadar.

Pişirme işlemi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Enerjiyle paketleyin lütfen.

yemek ister misin 🌸🌱

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın