Malzeme listesi
– 300 gram kıyma
– 4 patlıcan
– 4 tatlı patates
– 1 domates
– 2 adet yeşil biber
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 1 çay kaşığı su
– tuz
– karabiber
– Pul biber
yukarı;
– 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yağda kızartmak;
– Sebze yağı
Hazırlık;
Kuşbaşı doğranmış etleri havasını aldıktan sonra 20 dakika düdüklü tencerede haşlayın. Patatesleri küp küp doğrayın ve yağda kızartın.
Patlıcanı iyice soyun, küpler halinde kesin ve yağda hafifçe kızartın. Daha sonra et, patates ve patlıcan tagine karıştırılır. Macun suda çözülür ve baharatlar eklenir. Et ve sebzeleri güveç içine dökün. Domatesleri halka halka doğrayıp tencereye alın. Sivri biber 2’ye bölünür ve güveç içine konur. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip fırını kapatın. Afiyet olsun