Közlenmiş Patlıcan Köfte Tarifi,
İki patlıcanı kozmatikte közleyin ve kenara alın.
Ben Köfte için 200 gr. Ben kıyma kullandım. Tüm ölçüleri temanıza göre yapıyorsunuz.
Her zaman bildiğimiz ve yaptığımız gibi; Rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, galeta unu, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz koydum. Köfteleri yapıp kızgın yağda kızarttım.
Patlıcanların kabuklarını alıp tahta bir tahtanın üzerine bıçakla kestim, tuz ve karabiberi ekleyip tereyağı parçalarını koyup eritelim, bir tepsiye dizelim.
Üzerini domates ve biberle süsleyin.
İçine biraz köfte koyalım ve bolca kaşar koyalım.
Salça, su ve karabiber ile bir sos yapın ve üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırında Patlıcan Topları hazır.
Yemek yemeyi seviyorum!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]