Boyun etini yemek pişirmede veya yemek pişirmede sıklıkla kullanırız.
Fırında pişirdiğinizde kebap gibi görünmüyor.
Boyun kebabı için boynunuzu şişinizden iki santim uzağa sokun. Etimizi yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım. Tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyup sıcakken önünü ve arkasını yapıştıralım. Fırına koymak için kullanacağımız tepsiye alalım. Ortasına sarımsağı koyup etin üzerine tuz, karabiber ve kekik serpelim.
Etin yarısına kaynar su ekleyin ve folyo ile örtün. 200 derecelik fırında yarım saat pişmeye bırakın. Daha hızlı pişmesini istiyorsanız eti düdüklü tencerede pişirip fırın tepsisine koyabilirsiniz. Suyu yemek pişirmek için de kullanabilirsiniz.
Folyoyu iyice kapatın, et suyunu kaybederse iyi pişmez.
Etler pişerken patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartalım. Dilerseniz biraz yağ koyup fırında pişirebilirsiniz. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürelim.
Eti fırından alıp üzerine patatesleri koyalım. Domatesleri elma şeklinde doğrayalım, biberin sapını keselim. Eti çevirdiğimiz yağda birkaç kez çevirelim ve üzerine koyalım.
Bir kaşık domates sosu ve bir bardak suyu açıp üzerine döküp üzerini kapatıp tekrar fırına verelim. 20 dakika kapağın altında 5 dakika da ağzı açık olarak pişmeye bırakın. Fırını kapatın, dinlenmeye bırakın ve servis yapın. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]