Merhaba sevgili arkadaşım,
Fırında makarna benim için çok eskilere dayanmaktadır. 20 yıl önce çalıştığım ilk firmada Polo’lu bir ustamız vardı. Fırında makarnayı o kadar güzel yapardı ki tarifini şaplakta sorduktan sonra öğrendim. Daha sonra, pişirme ve pişirme için tüm lezzetini korudu. Bu tarif blogumdaki ilk tariflerden biri. O zamanlar tabii ki fırında pişmiş uzun erişte ile yaptım. Dün ablama yemek yaparken evde fırın makarna yokken ona kalem makarna ile yapardım. Bunlar aynı lezzetli sulu hamur işleriydi.
Orijinal fırında beşamel soslu makarna tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Tek fark benim azalttığım erişte ve bir çay bardağı süt. Ben makarnayı çok iyi pişirdiğim için aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.
Videoları da sosyal medya hesaplarıma ekliyorum. Beni takip etmeyi unutma.
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Makarna Tarifi Malzemeler (Béchamel Sos)
- Yarım kutu kalem makarna, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzlu su + haşlamak için bir tutam tuz
içeri:
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir Tuz (beyaz peynir tuzlu ise eklemeyin)
yukarı:
- 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un 3 su bardağı süt Tuz Karabiber Küçük bir tutam hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Fırında makarna tarifi (Béchamel sos) nasıl yapılır?
Derin bir kaseye bol su, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin. Makarnayı kaynatın (8-10 dakika). Beşamel sos için tereyağı ve unu bir tencereye alıp orta ateşte un rengi değişene kadar kavurun. Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştırın. Sos kıvamı koyulaşınca kaşar ve beyaz peyniri ekleyip ocağı kapatın. Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Karışık makarnayı hemen fırını kullanacağınız kaba koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece + açık ızgarada üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]