Fırında mantarlı makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Beşamel Soslu Fırında Makarna blogumdaki en popüler tariflerden biri ve bu nedenle alternatif bir tarif paylaşma ihtiyacı doğdu.

Bu tarifle ilgili o kadar çok yorum ve soru geldi ki en yenilen tarifler hangileri diye sorsalar birinciliği Fırın Makarna’ya verirdim.

Fırında makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?

1- Fırında makarna kullandığınızdan emin olun. Tüm makarna markalarının fırınlanmış makarnaları, tüm büyük süpermarketlerde mevcuttur ve mevcuttur.
2- Makarnayı normalde yaptığınız makarnadan daha az haşlayın çünkü bir süre daha fırında pişmeye devam edecektir.
3- Makarnayı tatlandırmak ve doku eklemek için beyaz veya kaşar peyniri kullanın. Beyaz peynir kullanacaksanız tuzuna dikkat edin.
4- Fırın eriştelerinize salam, sucuk veya farklı malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.
5- Makarnayı pişirdikten sonra en az 10 dakika dinlendirin. Bu sayede beşamel sosu emecek ve turta gibi dilimlenebilecek.

Beşamel sos hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

1- Beşamel sosu hazırlarken mümkün olduğunca tel çırpıcı kullanmaya özen gösterin. Aksi takdirde, bir tahta kaşık işinizi görecektir.
2- Beşamel sos topaklanırsa ocaktayken mikser veya blender ile çırpın.
3- Beşamel sos koyu olursa üzerine biraz süt ekleyin.
4- Beşamel sos ile ilk denemeniz ise sütü başka bir kapta ısıtın ve ılık süt kullanın ki topaklanma riski daha da azalsın.
5- İdeal beşamel sos puding kıvamında olmalıdır.
6- Beyaz peynir kullanacaksanız ve peynir tuzlu ise sosa tuz eklemeyin.

Şimdilik bu kadar umarım işinize yarar bilgiler vermişimdir. Aşk…

Fırında mantarlı makarna için malzemeler

    1 paket fırın makarna 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 lt su tuz

içeri:

    1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı haşlanmış ve dilimlenmiş mantar

yukarı:

    2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Beşamel sosu hazırlamak için:

    2 yemek kaşığı margarin 5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt tuz

Fırında mantarlı makarna tarifi nasıl yapılır?

Pişen makarnayı ortadan ikiye kesin ve derin bir tencerede bol su ile yumuşayıncaya kadar (8-10 dakika) haşlayın. Haşlanmış makarnayı bir kevgir içine alın, soğuk suya atın ve 1-2 dakika kevgir içinde bırakın. Beşamel sos için margarini ve kap yoksa unu teflon bir tencereye alıp orta ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Sütü azar azar eklerken bir yandan da çırpma teli ile karıştırın. Sos puding kıvamına gelince ocaktan alın. Makarnayı haşladığınız tencerede beşamel sosu, 1 su bardağı kaşar peynirini ve mantarları karıştırın. Karışımı Bordo veya porselen bir fırın kabına alın. Üzerine iki su bardağı kaşar peyniri koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın