5 dak.
Hazırlama Süresi
Közlenmiş mısır sevenlerdenseniz, en az dışarda yedikleriniz kadar nefis köz mısırları evde hazırlamaya ne dersiniz? Fırında mısır közleme yöntemi ile kolayca mısırlarımızı hazırlayacağız. Tek dikkat etmeniz gereken mısırlarımızı satın alırken taze olduklarından emin olmak. Bunu test etmek için mısırın tanelerine hafifçe elinizle bastırın. İçindeki özü kolayca çıkan bir mısırsa tazedir ve kolayca pişecektir. Bir de renginin çok açık sarı olmaması gerekiyor. Orta sarılıkta ve taneleri yumuşak olan mısırlardan kullanırsanız mısırlarınızı evde kendiniz közlediğinize kimse inanmayacak. En az dışarda yedikleriniz kadar lezzetli közlenmiş mısır tarifi için hazırsanız buyrun başlayalım.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- İstediğiniz adette süt mısır
- Tereyağı
- Tuz
Fırında Mısır Közleme Tarifi
1. İlk olarak mısırları koçanlarından ayırın, yıkayın ve kurutun.
2. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
3. Mısırları tepsiye dizin ve üzerlerine hafif eritilmiş tereyağı sürün.
4. Son olarak üzerlerine tuz serpiştirin.
5. Bir yağlı kağıt daha alıp, mısırların üzerini kapatın ve alttaki yağlı kağıt ile arasında açıklık kalmayacak şekilde sarın.
6. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
7. 20 dakikanın sonunda tepsiyi fırından alıp, diğer yüzlerini çevirin ve tekrar üzerini kapatıp, fırına yerleştirin.
8. Son olarak 20 dakika kadar daha pişirin ve fırından alın.
Afiyet olsun.
Püf Noktaları
Rengi çok açık sarı olan ve dişleri sert olan mısırların pişmesi çok zaman alır. Fırında mısır közleme için en uygun mısırlar dişleri yumuşak olan ve orta koyulukta olan mısırlardır.
Farklı lezzetler için baharatlardan faydalanabilirsiniz. Arzunuza göre toz biber, kekik veya kuru nane gibi baharatları da ekleyip, yenilikler yapabilirsiniz.
Mısırları tarifte anlattığım şekilde 2 yağlı kağıt arasında pişirebileceğiniz gibi, yağlı kağıtlara tek tek sarıp da pişirebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]