Fırında mor lahana tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Mor lahana, antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Mor lahanadan salatalara, turşulardan sıcak yemeklerden soğuk mezelere kadar çok çeşitli tarifler var. Son günlerin en popülerleri arasında yer alan fırında mor lahana tarifi de sofralarınıza lezzet katıyor. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu tarif, özellikle diyet yaparken tek başına da yenebilir.

Dersler

  • 1 orta boy mor lahana
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik veya biberiye

kilit nokta

Mor lahana fırında piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenebilir.

Üzerine yoğurt dökmek yerine önce bir servis tabağına yoğurdu ekleyip üzerine pişmiş lahana ekleyerek servis edebilirsiniz.

Arzuya göre lahanaların üzerine çiğ ceviz veya fındık serpebilirsiniz.

Fırında mor lahana tarifi nasıl yapılır?

1. Lahanayı yıkayıp suyunu süzün.

2. Daha sonra 1 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.

3. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine lahana dilimlerini yerleştirin.

4. Zeytinyağı, sarımsak ve baharatları bir kapta karıştırın.

5. Hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla lahana dilimlerinin üzerine eşit şekilde yayın.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın