Merhaba sevgili arkadaşım,
Palamut zamanında en çok ziyaret edilen tariflerimden biri de palamut yemeği, bu yıl diğerlerinden farklı olarak fırında palamut tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Balığı ızgara ya da fritöz dışında çok tüketen bir aile değiliz. Eh, tuzda balık hepsinden farklıdır 🙂
İki kişi olduğunda, özellikle patates vb. varsa, bir büyük bone fazlasıyla yeterlidir. 4 kişilik bir aile iseniz 2 adet palamut yeterli olacaktır. Borcam yerine fırın tepsisi kullanabilir ve palamutta olduğu gibi patates ve soğan miktarını iki katına çıkarabilirsiniz.
Çeri domatesiniz yoksa orta boy bir domatesi de rendeleyerek kullanabilirsiniz. Dilerseniz tarife 1-2 diş sarımsak ve 1-2 defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt veya alüminyum folyo kullanmayacağım diyenler patates ve soğanları 10-15 dakika pişirdikten sonra tepsiyi fırından alıp balıkları ekleyip tepsiyi tekrar fırına verip kızarana kadar pişirebilirler. .
Aşk…
İçerik Tablosu
Fırında Palamut Tarifi Malzemeler (Patatesli)
- 1 adet palamut 1 adet büyük boy patates 1 adet orta boy kuru soğan 4-5 adet çeri domates 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber Zeytinyağı Yarım limon
Fırında Palamut (Patatesli) Tarifi nasıl yapılır?
Bir meşe palamudu alırken temizleyin ve halkalar halinde kesin. 1-2 su ile yıkayın ve varsa kalan kanı alın. Bir Pyrex fırın tepsisini veya küçük bir fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. Patatesleri soyun, mümkün olduğunca ince halkalar halinde kesin ve bir fırın tepsisine koyun. Soğanı da aynı şekilde doğrayıp patateslerin üzerine koyun. Süzülen balık dilimlerini soğanların üzerine dizin. Domatesleri ikiye bölün ve kaseye koyun. Balıkları tuz ve karabiberle tatlandırın ve zeytinyağı gezdirin. Tepsiye limon dilimleri koyun. Maydanoz serpin. Borcamın üstünü yağlı kağıt ile kapatıp alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. (Böylece folyo balıkla temas etmeyecektir) Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]