Merhaba sevgili arkadaşım,
Taze patatesleri soymadan hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir cips tarifi. Evet genelde evde patates cipsi yapmak çok daha kolay ama sonuçta kızartma işlemi ve koruyucu vs kullanmadan olabildiğince az yağ ile sağlıklı patates cipsi hazırlamak isteyenlerin bu tarifi seveceğini düşünüyorum.
Tarifi hazırlarken mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesmek gerekiyor. Bunun için videoda kullandığım gibi mandolin olarak da bilinen bir chopper kullanabilirsiniz. Piyasada patates dilimlemek için 4-5 lb. metal keskiler var ve onlar da işinize yarayabilir.
Ancak mandolin en yapışkan olanıdır çünkü patateslerin pişerken eşit kalınlıkta olması önemlidir. İnce yanabilir, kalın ise çiğ kalabilir. Ayrıca bir sebze soyucu da deneyebilirsiniz. Patates cipsi kızarttığınızda çalışır.
Bu akşam güzel bir hafta sonu gezisine çıkıyoruz. Giresun’dan sonra Ordu’ya gidip Pazar akşamı yurda döneceğiz. Nereye gittiğimi merak edenler beni Instagram ve Twitter hesaplarımdan takip edebilirler.
Tarifin video açıklaması:
Not: Cips yapmak istemiyorum diyenler patates kızartması tarifine buradan ulaşabilirler 🙂
Hoşgeldiniz
İçerik Tablosu
Fırında Patates Cipsi Tarifi Malzemeler
- 2 adet orta boy ince kabuklu patates, tuz, karabiber, zeytinyağı, sirke (yıkama suyuna koymak için)
Fırında patates cipsi tarifi nasıl yapılır?
Taze, yumuşak patatesleri iyice yıkayın (varsa kumları temizlemek için fırçalayın). Patatesleri mandolin, bıçak veya sebze soyacağı kullanarak ince dilimler halinde kesin ve ardından patatesleri derin bir kaseye alın ve kaseye bol su koyun. Patatesleri suya tuz ve sirke ekleyip karıştırarak yıkayın. Patatesleri süzün ve bol su altında yıkayın. Tekrar süzün ve kuruyana kadar kağıt havluyla nemini alın. Patates kasesine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizin. (Üst üste gelmemesine dikkat edin) Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, patatesleri ters çevirin ve patatesler tamamen kızarana ve kenarları kıvrılana kadar 8-10 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]