Fırında patates kızartması – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün pazara gittim! Baktım ki her pazara gittiğimde eve daha neşeli ve mutlu bir insan olarak dönüyorum 🙂 Taze barbunya, taze fasulye ve yeni gelmiş mor kekiklerle dolu tezgahları görünce…

Bugün tezgahın önünden geçerken gözüme patates takıldı. Büyük ve küçük, ama hepsi yumuşak, taze ve gevrekti. İncecik kabuğunu böyle soyup çöpe atamazsın 🙂 Hemen yıkadım, kestim ve kahvaltılık olsun diye yazmaya başladım. Bugünkü menüden ayranlı tavuk yapacak olanlar bu tarifi onlarla deneyebilirler.

Patatesin kalınlığı ve özel yapısının pişme süresini uzatabileceğini veya kısaltabileceğini unutmayın… Bu nedenle 25-30 dakika pişirdikten sonra ara sıra kontrol edin.

Aşk…

Fırında Patates Tarifi Malzemeler

    3 orta boy patates (taze, ince kabuklu), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, pul biber, tuz

Fırında patates kızartması tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri temiz bir fırça veya sünger kullanarak bol suda yıkayın. Patatesleri olabildiğince ince dilimleyin. Bir elma dilimi için önce ikiye bölün, ardından her bir parçayı tekrar ortasından kesin. Bir kapta yağ, tuz ve baharatlarla iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın