medyauzmani.com

Fırında Patates Köfte Güveç Tarifi

Öncelikle patatesleri soyup yıkayın, ortadan ikiye bölün ve tencereye alın.

Üzerini örtecek kadar su koyup kaynatalım.

Şimdi köfteleri bir kaseye alalım.

İnce doğranmış soğanları ekleyin.

Biraz maydanozu kıyıp ekleyip karıştıralım.

Karabiber, kimyon ve tuzu atalım, galeta ununu ekleyip güzelce karıştıralım.

Ardından cevizli bezeleri alıp bol kızgın yağda kızartın.

Haşlanan patateslere margarin ve tuzu ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.

O halde güveç için patates püresinden bir yatak yapalım.

Kızarttığımız köfteleri koyalım.

Küçük bir tavada hazırladığımız domates sosu için malzemeleri ekleyip ocakta kaynattıktan sonra etin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 20 dakika pişirin.

Pişen güveçleri alıp rendelenmiş kaşarı ekleyip 10 dakika tekrar fırına verelim Köfteleri ve patates püresini hazır olana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın