Fırında Patates Topları – En Sevdiğim Yemek

Bu kızartmanın en güzel yanı fırında olmasıdır. Daha az yağ ile kirlenmeden kokusuz, dumansız, hafif, sağlıklı ve lezzetli bir kavurma elde etmek mümkündür.

Köfte için malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Patatesleri ve elma dilimlerini soyup üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberi bir kaseye dökün ve iyice karıştırın.

Tepsiye yağlı kağıt serip koyuyoruz. 200 derecede fırına veriyoruz.

Patatesler kızarınca etleri aralarına serpiyoruz. Karabiberi patates gibi ovalayıp tepsiye alıyoruz.

Köfteler fırında kızarmaya başlayınca eşit şekilde çevirin.

Domates dilimlerini ekleyin.

Sığır eti yağsızsa, köfteleri yağla fırçalayabilirsiniz.

Diğerlerinin erimemesi için sulandığı için domatesi en son koyuyoruz.

Köfteleri fazla kurutmadan tepsimizi alıyoruz.

Fırında Nefis Köfte Patatesler hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın