45 dak.
Hazırlama Süresi
Fırında patatesli çupra tarifi için gereken malzemeler ve tarifin adımları şu şekilde.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 6 adet çupra balığı
- 2 adet limon
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet patates
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 adet defne yaprağı
- Tuz
Fırında Patatesli Çupra Tarifi Yapılışı
1. Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayıp süzgeçte sularını süzdürün.
2. Ardından soğanları soyup halka halka doğrayın.
3. Limonları da yıkadıktan sonra halka halka doğrayın.
4. Balıkların tüm yüzeylerini, içini ve dışını tuzlayın.
5. Aynı şekilde balıkların her tarafını zeytinyağı ile ovun.
6. Daha sonra balıkların içlerine birer kuru soğan, limon dilimi ve defne yaprağı yerleştirin.
7. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
8. Ardından patateslerin kabuklarını soyun ve dilimleyin.
9. Patates dilimlerinin üzerine artan soğan ve limon dilimlerini de yerleştirin.
10. 200 derecede ısıttığınız fırında önce patatesleri 15 dakika pişirin.
11. Ardından sebzelerin üzerine balıkları yerleştirin ve yaklaşık 30 dakika daha pişirin.
12. Patatesler ve balıklar pişip üzerleri kızardığında fırından alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]