Fırında Peynirli Makarna (Ayrıntılar) – Tariflerim

Merhaba,

pahalı olduğunu biliyorum. Beyaz peynir, çedar peyniri, burger peyniri, makarna, süt dediğimizde sadece malzemelere yaklaşık 20 TL gidiyor. Ama buna değer çünkü 3-4 kişi doyabiliyor. Tarife geçmeden önce birkaç önemli noktaya değineceğim.

1-Makarnayı pişer pişmez sıcak olarak yiyin. Soğudukça koyulaşıp sertleşir ve tatlı kıvamı azalır.

2- Ben fırına koymadan önceki halini beğenmiştim ama fırında nasıl yaptığımı tarifini beğenenlerle paylaştım.

3-Ben cheddar ekledim ama üstüne cheddar kullanmak daha iyi olur diye düşünüyorum. Makarnanın içi biraz ısıtılırsa makarnayı güçlendirir.

Bu Peynirli Fırında Makarna tarifi için makarnanızı önceden kaynatın ve süzün. İçine biraz yağ döktüğünüz bir kase alın ve birbirine yapışmaması için karıştırın. Ve diğer tüm malzemeleri ilk resimdeki gibi hazırlayıp ocağınızla birlikte hazırlayın çünkü hızlı yapmamız gereken bir tarif.

Öncelikle derin bir tavaya sıvı yağı alın. Biraz eritin, unu ekleyin ve rengi ve kokusu hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Yavaş yavaş sütü ilave edin, karıştırın. (Sürekli karıştırıp ocağın altını kısın ki soba yapışmasın.) Ardından baharatları ve ardından rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırmaya devam edin.

En son haşlanan makarnayı ekleyip hafifçe karıştırın. Aslında bu noktada makarna hazır, keşke daha fırına girmeden yiyebilseydim.

Daha sonra karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün, galeta unu ve peynir serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynir biraz eriyene ve kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra Fırında Peynirli Makarnamızı kurabiye gibi kesip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın