10 dak.
Hazırlama Süresi
Bugün sizlerle paylaşacağım fırında piliç pirzola tarifi çok pratik ve lezzetli bir tarif. Derisi çıtır çıtır, içi pamuk gibi olacak yemeğimizi yiyenler bayılacak. Buyrun öncelikle malzemelerimizi listeleyerek başlayalım. Ardından adım adım denenmiş tarifimize geçelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 6 adet pirzola piliç (tavuk)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı toz biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı süt
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Yarım adet kuru soğan
- 6 – 7 adet yeşil biber (opsiyonel)
- 2 – 3 adet domates (opsiyonel)
Fırında Piliç Pirzola Tarifi, Nasıl Yapılır?
1. Yemeği hazırlamaya ilk olarak marine için kullanacağınız sos ile başlayın. Bunun için yarım kuru soğanı rendeleyin.
2. Daha sonra rendelediğiniz soğanın suyunu sosu hazırlayacağınız kaba sıkın ve posasını ayırın.
3. Soğan suyuna sütü ilave edin.
4. Ardından toz biber, tuz, karabiber ve kekiği sosa ekleyip, güzelce karıştırın.
5. Piliç pirzola parçalarını sosun olduğu kaba alın ve güzelce ovalayarak sosu tüm parçalara güzelce yedirin.
6. Kabın üzerini kapatın ve buzdolabına alıp, en az 1 saat marine olması için bekletin.
7. Sebze kullanacaksanız borcam tepsiye ya da fırın tepsisine iri iri doğradığınız biber ve domatesleri yerleştirin. Sebzelerin üzerine piliç pirzolaları yerleştirin.
8. Sebze kullanmayacaksanız tepsiye direkt olarak ya da yağlı kağıt serip, üzerine piliç parçalarını yerleştirin.
9. 220 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 30 dakikanın sonunda piliçleri ters çevirip, tekrar fırına alın ve pişirmeye devam edin.
10. Yaklaşık 25 – 30 dakika daha pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir. Ayrıca piliç pirzolalarınız kalın ise içlerinin iyice piştiğinden emin olmak için süreyi uzatabilirsiniz.
11. Son olarak piliç pirzolaların üzeri güzelce kızardığında fırından alın.
12. Arzunuza göre yanında soğan piyazı ya da pirinç pilavı ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]