15 dak.
Hazırlama Süresi
Fırında balık hem lezzet, hem de sağlık için en sevdiğim yemeklerden. Üstelik temizleme işini bir yana koyarsak, hazırlaması da çok kolay ve pratik. Mükemmel bir lezzet için fırında pişireceğiniz balığın kendisinden başka çok fazla malzemeye de gerek yok. Biraz tuz, karabiber, zeytinyağı, limon ve tercihinize göre defne yaprağı, soğan ve sarımsak kullanabilirsiniz. Lüfer yavrusu sarıkanat fırında pişirilmeye en uygun balıklardan biri. Yalnız pişirmeden önce zeyinyağı, sarımsak ve limon ile marine edip birkaç saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim. Buyrun fırında sarıkanat tarifi nasıldır, hep beraber görelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 8 adet temizlenmiş sarıkanat
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Fırında Sarıkanat Tarifi
1. Balıkları yıkayın ve süzgeçte fazla suyunu süzdürün.
2. 2 diş sarımsağı ezin.
3. Ardından sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın.
4. Fırça yardımıyla balıkların içi de dahil olmak üzere, her taraflarına sosu eşit olarak sürün.
5. Üzerini streç film ile kapatıp, buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
6. Fırın kabına yağlı kağıt serip, balıkları üzerine yerleştirin.
7. 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Bu süre fırından fırına farklılık gösteribilir. Ancak sarıkanat çabuk pişen bir balık olduğu için, süreyi çok uzun tutmamaya özen gösterin. Fazla pişirdiğiniz taktirde balığınız kuruyup, lezzetini kaybedebilir.
8. Yanında bol salata ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]