Fırında Sebze Kavurma (Hafif ve Tatlı)

Kızartılmış yiyeceklerin en önemli bileşenlerinden biridir. Bu kahvaltı tacı. Genellikle yaz aylarında yapılsa da kolay ve ucuz bir şekilde hazırlanan bu yemeğin en hafif hali mutlaka fırında pişirilmelidir. Kızartmayı sevmeyen yoktur. Ancak zararlı olduğu için birçok insan bundan kaçınır. Bu tarifle gönül rahatlığıyla kızartmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Biraz yağsız patates kızartmasını lezzetli bir sosla istediğimiz tada getirebiliriz.

Domates, salça ve sarımsaklı sos yapabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi sarımsaklı yoğurt sosu yapabilirsiniz.

Ben sebze olarak kabak, patates, biber ve havuç kullandım. Ben de yazın patlıcan ekliyorum. İstediğiniz sayfaları kullanabilirsiniz.

Parlak ve Lezzetli Bir Közlenmiş Sebze Tarifi almak için önce sebzeleri temizleyip yıkayalım.

Kabak, patates, havuç ve biberleri istediğimiz gibi doğrayalım.

Üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim. Tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

250 derecede yapraklar altın rengi olana kadar pişirelim. Biberler önce yıkandığı için piştiğinde önce alabilirsiniz. Pişmiş sebzeleri soğumaya bırakın.

1 kase yoğurda ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuz ekleyelim.

Pişen sebzeleri servis tabağına alın. Ortasına sarımsaklı yoğurdu koyalım.

Bir tavaya sıvı yağı koyup eritelim. Ocağı kapatın ve pul biber veya kırmızı pul biberi ekleyin.

Biber yağımızı yoğurdun üzerine dökelim. Farklı yapabilirsiniz.

Sebzeleri fırında pişirin ve servise hazır. Afiyet olsun.

Kolay ve Lezzetli Kavrulmuş Sebze Tarifleri için Adım Adım Resimler:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın