medyauzmani.com

Tahinli Cevizli Puf Böreği – Favori Tariflerim

Kişi sayısına göre ekipmanı değiştirebilirsiniz.

Buzdolabından çıkarıp hamurumuzu eritelim.

Uygun bir kaba tahin ve pudra şekerini alıp karıştırın.

Milföyün üzerine sürmeden önce tahinin tadına bakarsanız miktarını ona göre ayarlayabilirsiniz.

İlk mayayı tezgahtan alıp fırçayla bitirelim.

Son olarak fındıkları serpelim ve bıçak veya pizza kesici ile uzunlamasına keselim ve saralım.

Ben her bir milföy hamurundan üçer parça kestim, siz isterseniz azaltabilirsiniz.

Milföy ve muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapalım.

Fırın tepsisini yapışmaması için sıvı yağ ile yağlayalım ve aralarında az boşluk kalacak şekilde yerleştirelim.

Keklerin pişerken açılmaması için küçük kare borcam kullandım.

180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Tahinli Cevizli Puf Börekler servise hazır.

Deneyenlere bol şans ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın