Fırında sebzeli erişte nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…
Çıkış tarihi: 28.10.2009
4 5 5 1
İstanbul’da soğuk, yağmurlu bir sabaha uyandık… Erken kalkmayı unutup yola çıkan miskin bedenim yataktan kalkmamak için çok uğraştı ama sonunda giyinmeyi kabul etti. Ve böylece, bir koşu gününe daha başladım…
Lütfen çok yakında sabırla bekleyin.. sizin için…
Diğer makarna tarifim için tıklayın
Fırında sebze eriştesi
İçerik Tablosu
Fırında sebzeli erişte tarifi malzemeler
- ½ paket haşlanmış erişte 1 küçük orta boy soğan 1-2 diş sarımsak 2-3 közlenmiş kırmızı biber maydanoz dereotu 1 su bardağı taze kaşar peyniri tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı garnitür karışımı
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 yemek kaşığı un ½ su bardağı kaşar veya beyaz peynir Peynir tuzsuzsa tuz
Fırında sebzeli erişte tarifi nasıl yapılır?
Soğan, sarımsak, dereotu, közlenmiş kırmızı biber ve maydanozu ince ince kıyın. Tavaya zeytinyağını alıp soğan ve sarımsağı kavurun. Bir tencereye veya küçük bir tencereye süt, tereyağı ve unu koyun. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Peyniri kalın sosa ekleyin ve iyice karıştırın (topak olmadığından emin olun). Makarnayı haşlanmış soğan, sarımsak, beşamel sos ve diğer tüm malzemelerle karıştırıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]