Fırında sıcak helva – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Balıkçılarda yemek yemeyi seven birçok kişi fırında helvayı veya fırında sıcak helvayı tatmıştır. Balık sofralarını mezeler ve sohbet eşliğinde bitirmeden önce fırında helva yemek adettendir 🙂 Yemeği tatlıyla bitiren, sütlü tatlılardan ve balıktan sonra içeceklerden kaçınan bir millet olmamızdan kaynaklı sanırım bu.

Bence çok güzel bir gelenek çünkü böyle güzel bir lezzeti başka türlü bulmak zor olurdu 🙂 Pişmiş helvadaki limonsu, hafif tereyağlı lezzete bayılıyorum. Limon suyu ve limon kabuğunun yanı sıra tereyağını damak tadınıza göre artırabilirsiniz. Kıvamı size kalmış, isterseniz sütü daha sulu olması için yarım ya da 1 çay bardağı artırabilirsiniz. Süt eklemekten kaçınanlar aynı miktarda su kullanabilirler.

Evde kalan helvayı değerlendirmek için kullanılabilecek kolay ve esnek bir tariftir.

Aşk…

Fırında sıcak helva tarifi malzemeleri

    250 gram fıstıklı helva 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığının ucuyla limon kabuğu rendesi

Fırında sıcak un tarifi nasıl yapılır?

Helvayı büyük küpler halinde kesin ve derin bir kaseye aktarın. Sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip blenderdan geçirin. Hazırlanan helva karışımını büyüklüğüne göre bir veya iki fırın tepsisine aktarın. Fırın ızgarasını açın ve kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın