10 dakika. Hazırlanma zamanı
2-3 h bekleme süresi
Fırında pişirilen bu tavuk but tarifi ile çok pratik bir şekilde lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tavuk butlarını marine etmek için 2-3 saat buzdolabında bekletmek lezzetini artıracaktır. Tek yapmanız gereken bageti ıslatmak ve fırına vermek. Ancak bazen tavuk kanadını biraz daha erken haşlamayı tercih edebilirsiniz. Tavuk parçalarını önce kaynatıp sonra suda bekletmenin bazı avantajları:
- Tavuk parçalarının büyük olması tavuğun çiğ kalmasını engelleyecektir.
- Diyetiniz nedeniyle tavuk yağını azaltın
- Kaynayan tavuk suyu kullanarak tavuk suyunda pirinci pişirebilirsiniz.
Önden pişirme yapacaksanız dikkat etmeniz gereken tek şey fırın süresini 10-15 dakika kadar azaltmaktır.
İçerik Tablosu
Dersler
- 2 kg tavuk budu
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 5 diş sarımsak
- tuz
Fırında tavuk budu tarifi
1. Geniş bir kaseye zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, salça, biber salçası ve ezilmiş sarımsağı koyun. İyice karıştırın ve pansumanı hazırlayın.
2. Tavuk butlarını sosu yaptığınız kaseye alın ve üzerlerini sosla iyice kaplayın. Marine edilmiş tavuk butlarının üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
3. Yumuşayan tavuk butlarını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
4. Tepsiyi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve 45 dakika pişirin.
5. Yanında pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
senin tarifin resimlerle yapılmış
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]